Przepis konkursowy

TOSTY FRANCUSKIE Z SALSĄ POMIDOROWĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Tost maślany, 4 kromki
Cebula czerwona, 1/2
Ser feta, 10 g
Pomidor, 1 sztuka
Bazylia, 6 listków
Przyprawy:sól, pieprz, do smaku
Oliwa z oliwek, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Zduńska Wola)
(Głosów: 712)


Zostań mistrzem kuchni

Tosty opiekamy w tosterze. Salsa pomidorowa: pomidora należy sparzyć i obrać ze skóry, bardzo drobno pokroić w kosteczkę. Cebulkę i ser feta tez kroimy w bardzo drobną kosteczkę i dodajemy do pokrojonego pomidora. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz łączymy z oliwą na sam koniec dodajemy klika listków świeżej bazylii porwanej na małe kawałeczki. Sposób podania: Na gotowe tosty nakładamy salsę pomidorową.
Bułeczki z fetą
Bułeczki z fetą
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4485
Pasztet z cukinii
Pasztet z cukinii
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Kokosowe curry z kurczaka
Kokosowe curry z kurczaka
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Owsiane pancakes z pieczonych buraków i bananów (wegańskie!) + puree z mango
Owsiane pancakes z...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 2
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 69
Malinowa zebra
Malinowa zebra
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 2