Przepis konkursowy

TOSTY FRANCUSKIE Z SALSĄ POMIDOROWĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Tost maślany, 4 kromki
Cebula czerwona, 1/2
Ser feta, 10 g
Pomidor, 1 sztuka
Bazylia, 6 listków
Przyprawy:sól, pieprz, do smaku
Oliwa z oliwek, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Zduńska Wola)
(Głosów: 712)


Zostań mistrzem kuchni

Tosty opiekamy w tosterze. Salsa pomidorowa: pomidora należy sparzyć i obrać ze skóry, bardzo drobno pokroić w kosteczkę. Cebulkę i ser feta tez kroimy w bardzo drobną kosteczkę i dodajemy do pokrojonego pomidora. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz łączymy z oliwą na sam koniec dodajemy klika listków świeżej bazylii porwanej na małe kawałeczki. Sposób podania: Na gotowe tosty nakładamy salsę pomidorową.
Ravioli z żółtkiem
Ravioli z żółtkiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 818
Pizza z roszponką
Pizza z roszponką
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Jesienna sałatka z nutką egzotyki
Jesienna sałatka z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1589
Tort Kucyki Pony
Tort Kucyki Pony
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 391
Naleśniki z serkiem Mascarpone
Naleśniki z serkiem...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Bananowo-sernikowe marzenie z wiśniową sorbetową galaretką
Bananowo-sernikowe...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9