Przepis konkursowy

TOSTY FRANCUSKIE Z SALSĄ POMIDOROWĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Tost maślany, 4 kromki
Cebula czerwona, 1/2
Ser feta, 10 g
Pomidor, 1 sztuka
Bazylia, 6 listków
Przyprawy:sól, pieprz, do smaku
Oliwa z oliwek, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Zduńska Wola)
(Głosów: 712)


Zostań mistrzem kuchni

Tosty opiekamy w tosterze. Salsa pomidorowa: pomidora należy sparzyć i obrać ze skóry, bardzo drobno pokroić w kosteczkę. Cebulkę i ser feta tez kroimy w bardzo drobną kosteczkę i dodajemy do pokrojonego pomidora. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz łączymy z oliwą na sam koniec dodajemy klika listków świeżej bazylii porwanej na małe kawałeczki. Sposób podania: Na gotowe tosty nakładamy salsę pomidorową.
Bigos drobiowy
Bigos drobiowy
30-60 min. 6 średni
Głosów: 1
Gruszka karmelizowana w miodzie
Gruszka karmelizowana...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4014
Aromatyczny Miodownik
Aromatyczny Miodownik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 43
Mocno czekoladowy tort z suszonymi owocami i nutellą
Mocno czekoladowy tort...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 8
Tilapia na czarnym ryżu
Tilapia na czarnym ryżu
30-60 min. 2 średni
Głosów: 9
Zawijasy (roladki)
Zawijasy (roladki)
30-60 min. 2 średni
Głosów: 26