Przepis konkursowy

TAGLIATELLE Z MASCARPONE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron tagliatelle , 400 g
szpinak mrożony w liściach, 450 g
śmietanka 30%, 330 ml
czosnek, 5 ząbków
masło, 1 łyżka
sól, 1 łyżeczka
pieprz, 1 łyżeczka
serek mascarpone,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Zabrze)
(Głosów: 96)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Szpinak rozmrozić,odsączyć z nadmiaru wody.Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, podsmażyć krótko na maśle. Dodać szpinak, śmietankę 30%, posolić, doprawić pieprzem. Dusić kilka minut. Następnie dodać Serek Mascarpone,dokładnie wymieszać, podgrzać i jeśli trzeba doprawić solą i pieprzem.Po odcedzeniu makaron ułożyć na talerzu, polać szpinakowo-serkowym sosem.
Zapiekanka makaronowa Smaczna DOMOWA
Zapiekanka makaronowa...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Muszle ze szpinakiem , łososiem i serem feta
Muszle ze szpinakiem ,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Mocno czekoladowy tort z suszonymi owocami i nutellą
Mocno czekoladowy tort...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 8
Lasagne inspirowana jesienią
Lasagne inspirowana...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3933
Tiramisu
Tiramisu
30-60 min. 8 średni
Głosów: 7
Tiropsomo, czyli greckie bułeczki z fetą
Tiropsomo, czyli...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 50