Przepis konkursowy

TAGLIATELLE Z MASCARPONE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron tagliatelle , 400 g
szpinak mrożony w liściach, 450 g
śmietanka 30%, 330 ml
czosnek, 5 ząbków
masło, 1 łyżka
sól, 1 łyżeczka
pieprz, 1 łyżeczka
serek mascarpone,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Zabrze)
(Głosów: 96)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Szpinak rozmrozić,odsączyć z nadmiaru wody.Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, podsmażyć krótko na maśle. Dodać szpinak, śmietankę 30%, posolić, doprawić pieprzem. Dusić kilka minut. Następnie dodać Serek Mascarpone,dokładnie wymieszać, podgrzać i jeśli trzeba doprawić solą i pieprzem.Po odcedzeniu makaron ułożyć na talerzu, polać szpinakowo-serkowym sosem.
Pieczeń drobiowa
Pieczeń drobiowa
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 16
Pierś z kurczaka w szynce Szwarcwaldzkiej z mozarellą
Pierś z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 97
Sezamowy Kebab(dietetyczny) w 15min
Sezamowy...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 125
Gruszki w zalewie
Gruszki w zalewie
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 13
Trufle z bialej czekolady
Trufle z bialej czekolady
30 min. 6 łatwy
Głosów: 121
Sałatka z winogronami
Sałatka z winogronami
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4217