Przepis konkursowy

TARTA OWOCOWA Z KREMEM BUDYNIOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto: mąka, 1,5 szkl
masło, 125 g
żółtka, 2 szt
Budyń śmietankowy , 1szt
Galaretka brzoskwiniowa, 1 szt
Nektarynki, 3 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Magdalena (Białystok)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Na stolnice przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone w kawałki masło oraz żółtka. Wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na pół godziny aby się schłodziło. Następnie rozwałkowujemy ciasto i wkładamy do formy na tartę, wcześniej wysmarowaną masłem. Nakłuwamy widelcem spód tarty, kładziemy na nią papier do pieczenia i obciążamy np. fasolą. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika, Pieczemy 20 minut w 180 C. Następnie usuwamy fasolę i papier i pieczemy jeszcze 15 minut do zezłocenia się ciasta. Pozostawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy budyń śmietankowy przygotowany wg przepisuj na opakowaniu oraz galaretkę brzoskwiniową. Na spód tarty wykładamy ostygnięty budyń, na to układamy pokrojone w kawałki nektarynki i zalewamy tężejącą galaretką. Wszystko wstawiamy do lodówki żeby się schłodziło. Smacznego.
Czekoladowa tarta z porzeczkami
Czekoladowa tarta z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 261
Tilapia Sous Vide z puree z buraka na miętowym sosie z pianą z syropu z arbuza , jogurtem i kwiatami jadalnymi
Tilapia Sous Vide z...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 85
Zupos-Kremos Paprikos
Zupos-Kremos Paprikos
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 85
Parmeńskie różyczki
Parmeńskie różyczki
30 min. 2 łatwy
Głosów: 128
Soczyste kieszonki  z piersi kurczaka
Soczyste kieszonki z...
30 min. 4 średni
Głosów: 1735
Szybka babka czekoladowa
Szybka babka czekoladowa
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 65