Przepis konkursowy

TARTA OWOCOWA Z KREMEM BUDYNIOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto: mąka, 1,5 szkl
masło, 125 g
żółtka, 2 szt
Budyń śmietankowy , 1szt
Galaretka brzoskwiniowa, 1 szt
Nektarynki, 3 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Magdalena (Białystok)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Na stolnice przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone w kawałki masło oraz żółtka. Wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na pół godziny aby się schłodziło. Następnie rozwałkowujemy ciasto i wkładamy do formy na tartę, wcześniej wysmarowaną masłem. Nakłuwamy widelcem spód tarty, kładziemy na nią papier do pieczenia i obciążamy np. fasolą. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika, Pieczemy 20 minut w 180 C. Następnie usuwamy fasolę i papier i pieczemy jeszcze 15 minut do zezłocenia się ciasta. Pozostawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy budyń śmietankowy przygotowany wg przepisuj na opakowaniu oraz galaretkę brzoskwiniową. Na spód tarty wykładamy ostygnięty budyń, na to układamy pokrojone w kawałki nektarynki i zalewamy tężejącą galaretką. Wszystko wstawiamy do lodówki żeby się schłodziło. Smacznego.
Roladki Schabowe z pieczarkami i serem
Roladki Schabowe z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1704
Tort w róże
Tort w róże
30-60 min. 8 średni
Głosów: 131
Tort naleśnikowy
Tort naleśnikowy
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 49
Cukinia faszerowana kuskusem i warzywami
Cukinia faszerowana...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 538
Wysowski bogracz na ostro
Wysowski bogracz na ostro
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 963
MOJA KAPUSTA KISZONA Z KASZĄ WIEJSKĄ
MOJA KAPUSTA KISZONA Z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 667