Przepis konkursowy

TILAPIA PO JAPOŃSKU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Tilapia, filet ze skórą, 1 kg
sól, pieprz, do smaku ok 5 łyżek
rozmaryn, 3g
oregano, bazylia, do smaku ok 3g
mąka, 1 szklanka
masło klarowane Mleczna Dolina, 2 łyżki
Jajka Ale jaja, 3 szt
woda, 5 szklanek
ocet, 1 szklanka
papryka, 1 szt
ogórek konserwowy, 6 szt
koncentrat pomidorowy Pudliszki, 1 słoiczek
cukier, 6 łyżek
papryczka chili, 1 szt
ziele angielskie, pół opakowania
pieprz ziarnisty,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Iza (Świebodzin)
(Głosów: 1646)


Zostań mistrzem kuchni

Przyprawionego fileta z Tilapii solą, pieprzem oraz ziołami panierujemy w jajku i mące. Następnie Tilapie smażymy na patelni z obu stron. W między czasie robimy zalewę w której skład wchodzą: ocet,woda, papryki, papryczka chili, ogórek konserwowy, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, cukier, sól- 2 łyżki, pieprz ziarnisty. Następnie przekładamy rybę na zmianę z sosem. SMACZNEGO ;)
Sałatka Indycza
Sałatka Indycza
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2832
GULASZ Z KOLOROWYM MAKARONEM
GULASZ Z KOLOROWYM...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 186
Pierś z gęsi duszona z jabłkiem, w sosie miodowym
Pierś z gęsi duszona z...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3701
Owocowa Pavlova
Owocowa Pavlova
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 4
Jesienny Jabłecznik
Jesienny Jabłecznik
30-60 min. 6 średni
Głosów: 9
Domowy Jabłecznik
Domowy Jabłecznik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 13