Przepis konkursowy

UDKA PO MYŚLIWSKU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
udka z kurczaka, 4 szt.
pieczarki , 15 dag
cebula, 1 szt.
rosół, 0,5 szkl.
koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
masło, 3 łyżki
mąka, 3 łyżki
przyprawa warzywna, 1 łyżeczka
pieprz, do smaku
Bulionetka do duszonych mięs Knorr,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Proszew)
(Głosów: 31)


Zostań mistrzem kuchni

Udka umyj, osusz a następnie obsmaż na maśle. Dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż razem aż cebula się zeszkli. Następnie całość oprósz mąką. Dodaj rosół, przyprawę warzywną, koncentrat pomidorowy. Duś pod przykryciem na małym ogniu, ok. 30 minut aż mięso będzie miękkie. Umyte i pokrojone w plasterki pieczarki obsmaż i dodaj do udek, przypraw pieprzem i chwilę jeszcze duś. Całość podawaj z całymi ziemniakami i surówką. Smacznego!!!
Musaka
Musaka
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 230
Słodka przekąska
Słodka przekąska
30 min. 2 łatwy
Głosów: 58
Ruskie leniwe
Ruskie leniwe
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 120
Omlety z łososiem i delikatnym serkiem
Omlety z łososiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Ciasto czekoladowe z kremem mascarpone i owocami
Ciasto czekoladowe z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 20
Roladki z kurczaka w kokosie z dyniowym curry i dymką
Roladki z kurczaka w...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 102