Przepis konkursowy

UDKA PO MYŚLIWSKU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
udka z kurczaka, 4 szt.
pieczarki , 15 dag
cebula, 1 szt.
rosół, 0,5 szkl.
koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
masło, 3 łyżki
mąka, 3 łyżki
przyprawa warzywna, 1 łyżeczka
pieprz, do smaku
Bulionetka do duszonych mięs Knorr,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Proszew)
(Głosów: 31)


Zostań mistrzem kuchni

Udka umyj, osusz a następnie obsmaż na maśle. Dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż razem aż cebula się zeszkli. Następnie całość oprósz mąką. Dodaj rosół, przyprawę warzywną, koncentrat pomidorowy. Duś pod przykryciem na małym ogniu, ok. 30 minut aż mięso będzie miękkie. Umyte i pokrojone w plasterki pieczarki obsmaż i dodaj do udek, przypraw pieprzem i chwilę jeszcze duś. Całość podawaj z całymi ziemniakami i surówką. Smacznego!!!
Sałatka z winogronami
Sałatka z winogronami
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4217
Tacos z filetem z piersi kurczaka
Tacos z filetem z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Tajska zupa z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 35
PIERNIK  STAROPOLSKI
PIERNIK STAROPOLSKI
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 10
Kokosowe paski z piersi kurczaka
Kokosowe paski z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1374
Czekoladowa tarta z bananem
Czekoladowa tarta z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 17