Przepis konkursowy

WOŁOWINA W PIWIE KARMELOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
wołowina, 70dkg
boczek wędzony, 10dkg
cebula, 1 sztuka
marchewka, 2 sztuki
musztarda develey mix, 3 łyżki
tymianek, szczypta
ziele angielskie, 5 ziarenek
liść laurowy, 3 listki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dorota (Konin)
(Głosów: 53)


Zostań mistrzem kuchni

Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć. Wołowinę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę i dodać do boczku z cebulą. Obsmażyć. Do garnka wlać piwo, dodać musztardę i przyprawy. Zagotować. Wrzucić mięso i dusić pod przykryciem około godzinę. 20 minut przed końcem duszenia dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Jeśli sos będzie zbyt rzadki rozmieszać 2 łyżki mąki pszennej w ½ szklanki wody i wlać do sosu. Zamieszać i zagotować. Gotowe. Podawać z kaszą lub ryżem. Smacznego. :)
Rurki z bitą śmietaną
Rurki z bitą śmietaną
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1608
Krokodyl
Krokodyl
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3958
Risotto z borowikami
Risotto z borowikami
30-60 min. 4 średni
Głosów: 252
Kukurydziane pancakes z owocami
Kukurydziane pancakes...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 54
Tarta z pieczarkami
Tarta z pieczarkami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1541
Racuchy z karmelizowanym jabłkiem
Racuchy z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 144