Przepis konkursowy

ZAPIEKANKA WARSTWOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
boczek , 400 g
ziemniaki, 800 g
papryka czerwona, 2 szt.
papryka zielona, 1 szt.
papryka biała, 2 szt.
pomidory, 3 szt.
jaja na twardo, 3 szt.
ser żółty plastry, 5 szt.
sól do posypania, 1 łyżeczka
olej, 2 łyżki
zioła prowansalskie, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Cieszyn)
(Głosów: 4325)


Zostań mistrzem kuchni

Jajka ugotować na twardo. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Podobnie boczek, pomidory i ugotowane jajka. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i podsmażyć boczek z jednej strony. Po obróceniu na drugą stronę, poukładać plastry ziemniaków (przesypując każdą warstwę odrobiną soli), wysypać pokrojoną w kostkę paprykę (różne rodzaje), rozłożyć pomidory, na nie plastry sera żółtego. Podlać niewielką ilością wody (tak, by boczek nie przypalił się). Na samą górę dać jajka, a z wierzchu posypać ziołami prowansalskimi. Gotować na najmniejszym gazie ok. 30 min.
Czekoladowiec Gizmo
Czekoladowiec Gizmo
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Parówki w cieście francuskim z serem i ziołami
Parówki w cieście...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 59
GULASZ Z MLECZKIEM KOKOSOWYM NA KOPCZYKACH Z RYŻU
GULASZ Z MLECZKIEM...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 21
Ciasto z pianką budyniową i malinami
Ciasto z pianką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 253
Czarnina
Czarnina
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 9
Tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami
Tarta z kremem z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 15