Przepis konkursowy

PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE SZPINAKOWO- ŚMIETANOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pierś z kurczaka, 0,5 kg
śmietanka UHT 12%, 200 ml
ser mozzarella, 1 kulka
czosnek, 2-3 ząbki
pieprz, sól,
masło, 1 łyżka
makaron rurki,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Zambrów)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kurczaka porcjujemy na małe kotleciki, posypujemy przyprawą uniwersalną i smażymy na złoto. Następnie na tą samą patelnię wrzucamy odrobinę masła i podsmażamy na nim szpinak. Obficie doprawiamy (zwłaszcza czosnkiem). Gdy szpinak już zwiotczeje, dodajemy śmietankę i serek topiony. Całość dusimy, cały czas mieszając. Kurczaka wkładamy do sosu i mieszamy. Makaron polewamy sosem.
Sałatka kebab
Sałatka kebab
30-60 min. 8 średni
Głosów: 8
Kurczak w cieście francuskim na lekkiej sałatce
Kurczak w cieście...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 612
Tortilla Kasi
Tortilla Kasi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 184
Kocie Oczka
Kocie Oczka
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 3
Tymbaliki w kształcie świnek
Tymbaliki w kształcie...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 707
Tort lodowy
Tort lodowy
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 21