Przepis konkursowy

DOMOWA PIZZA WŁOSKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
wody, 250ml
łyżeczka cukru, 1
łyżeczki soli, 0,5
drożdży, 15-12 dkg
oregano,
mąka (do pizzy z Biedronki), ok 700dkg
salami peperoni, opakowanie (z biedronki)
ser do starcia najlepszy gouda, 40dkg
pieczarki , pudełko z Biedronki
oliwki,
cebula czerwona, 1szt
papryka czerwona , 1szt
pomidory, 2szt
przecier pomidorowy (lub puszka pomidorów z Biedronki),
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Mariola (Łącko)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

50 ml wody ciepłej wymieszać z drożdżami.Pozostawić na 10 minut. Potem dodać mąkę i resztę wody ,sól ,cukier.Wyrobić i pozostawić na 30 minut w ciemnym miejscu przykryte ciasto.Rozwałkowujemy i smarujemy przecierem.Potem ser i reszta składników:) Piec ok 12-14 minut w 200 stopni z termoobiegiem. Polecam!! Z przepisu wyjdzie duża blacha jak na moim zdjęciu.
Tarta szpinakowa
Tarta szpinakowa
30-60 min. 4 średni
Głosów: 121
Ciasto LEŚNY MECH
Ciasto LEŚNY MECH
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 4149
GNIAZDKA  JOGURTOWE
GNIAZDKA JOGURTOWE
30 min. 8 łatwy
Głosów: 20
PALUCHY SEROWE
PALUCHY SEROWE
30 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane
30-60 min. 4 średni
Głosów: 132
Zdrowe śniadanie
Zdrowe śniadanie
30 min. 2 łatwy
Głosów: 12