Przepis konkursowy

PIECZARKI FASZEROWANE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pieczarki, 20 szt.
Papryka, 1/2 szt.
Kukurydza, 1/2 op.
Marchewka, 1 szt.
Groszek zielony, 1/2 puszki
Ser żółty, 1/2 opakowania
Szynka, 6 plastrów
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Piotr (Zduńska Wola)
(Głosów: 132)


Zostań mistrzem kuchni

Pieczarki obrać i usunąć nóżki, (które można podsmażyć i również dorzucić do farszu). Paprykę, marchewkę oraz szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Ser żółty kroimy w kosteczki). Pokrojoną paprykę, marchewkę, szynkę wraz z kukurydzą, zielonym groszkiem i serem wrzucamy do miski i wszystko razem mieszkamy. Na blasze układamy długi kawał folii aluminiowej, a na niej pieczarki z farszem, po czym zawijamy folię. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.
Szparagi w sosie holenderskim z prosciutto
Szparagi w sosie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 122
Gulasz wieprzowy z dynią
Gulasz wieprzowy z dynią
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 35
Soczysta pierś kurczaka
Soczysta pierś kurczaka
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 17
Pizza Shomontto
Pizza Shomontto
30-60 min. 2 średni
Głosów: 3
Polędwiczkowy kompromis
Polędwiczkowy kompromis
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Pierś w ziołach z brokułami i szpinakiem
Pierś w ziołach z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3051