Przepis konkursowy

PIECZARKI FASZEROWANE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pieczarki, 20 szt.
Papryka, 1/2 szt.
Kukurydza, 1/2 op.
Marchewka, 1 szt.
Groszek zielony, 1/2 puszki
Ser żółty, 1/2 opakowania
Szynka, 6 plastrów
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Piotr (Zduńska Wola)
(Głosów: 132)


Zostań mistrzem kuchni

Pieczarki obrać i usunąć nóżki, (które można podsmażyć i również dorzucić do farszu). Paprykę, marchewkę oraz szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Ser żółty kroimy w kosteczki). Pokrojoną paprykę, marchewkę, szynkę wraz z kukurydzą, zielonym groszkiem i serem wrzucamy do miski i wszystko razem mieszkamy. Na blasze układamy długi kawał folii aluminiowej, a na niej pieczarki z farszem, po czym zawijamy folię. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.
Muszle z nadzieniem porowo-cukiniowym
Muszle z nadzieniem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 53
Aromatyczne roladki z kurczaka
Aromatyczne roladki z...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 43
Sernikobrownie z malinami
Sernikobrownie z malinami
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 268
Tarta z pieczarkami
Tarta z pieczarkami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1541
Pieczeń drobiowa
Pieczeń drobiowa
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 16
Rollsy z bakłażanów z pieczonymi warzywami
Rollsy z bakłażanów z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 348