Przepis konkursowy

ANANAS W CUKROWO-MIĘTOWEJ POSYPCE Z SYROPEM KLONOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Świeży ananas, 1/2 szt.
Syrop klonowy Black Rose, 3 łyżeczki
Cukier biały, 1/2 szklanki
Świeża mięta, garść
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Strzyżów)
(Głosów: 551)


Zostań mistrzem kuchni

Ananasa obierz ze skóry, umyj i pokrój w wąskie paski. Cukier wraz z połową mięty wrzuć do moździerza i dokładnie rozgnieć, tak aby mięta miała jak najmniejsze kawałki. Większe części mięty wyciągnij. Całość wrzuć na ok. 2 minuty a rozgrzaną patelnię, tak aby cukier nabrał złotego koloru ale się nie rozpuścił! Na koniec dodaj 3 łyżeczki syropu klonowego i wymieszaj. Cukrową masę wyłóż na kawałki ananasa a całość udekoruj pozostałą ilością mięty. Smacznego!
Ciastka ze skwarek
Ciastka ze skwarek
30 min. 8 łatwy
Głosów: 4076
OMLET SZPINAKOWY -ZIELONO I WESOŁO
OMLET SZPINAKOWY...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 32
WOŁOWINA W PIWIE KARMELOWYM
WOŁOWINA W PIWIE...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 53
Grzybki
Grzybki
30-60 min. 6 średni
Głosów: 17
Tort malinowy
Tort malinowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 849
Dyniowe tartaletki z wędzonym łososiem, gruszką i nasturcją
Dyniowe tartaletki z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 42