Przepis konkursowy

BANANOWY KURCZAK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z piersi kurczaka, 1,5 kg
brokuły, średnia porcja
banan, 2
czerwona papryka, 1 łyżka stołowa
słodka papryka, szczypta
imbir, 1 łyżka stołowa
sok z cytryny, 1/2 cytryny
miód, ok. 1 łyżka stołowa
szafran, 1 łyżeczka
czarny pieprz, szczypta
kolendra, 1 łyżeczka
listki mięty do dekoracji, kilka sztuk
ryż, 1 woreczek
dynia w kawałkach, ok.15 kawałków
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: wioletta (łódź)
(Głosów: 103)


Zostań mistrzem kuchni

Filet z piersi kurczaka umyć i pokroić na średniej wielkości kawałki. Następnie zamarynować w przyprawach (czerwona papryka, słodka papryka, imbir, sok z cytryny, miód, szafran, czarny pieprz, kolendra). Zostawić na noc w lodówce - w szczelnie zamkniętym pojemniku. Tak przygotowany filet z piersi kurczaka usmażyć. Pod koniec pieczenia dodać pokrojonego w cienkie plasterki banana. Brokuły i kawałki dyni przyrządzamy na parze i dzielimy na różyczki. Gotujemy ryż. Gdy wszystko już jest gotowe, nakładamy na talerz - ryż, brokuły z dynią, mięso z bananem. Dekorujemy listkami mięty. SMACZNEGO!
Tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami
Tarta z kremem z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 15
Sernikobrownie z malinami
Sernikobrownie z malinami
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 268
Roladki z kurczaka z ziemniaczaną łuską
Roladki z kurczaka z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3992
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Roladki drobiowe ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 24
Makaron z tuńczykiem, szpinakiem i serem feta
Makaron z tuńczykiem,...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3502
Hamburger wołowy premium
Hamburger wołowy premium
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 73