Przepis konkursowy

MAKARON Z TUŃCZYKIEM, SZPINAKIEM I SEREM FETA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron pełnoziarnisty , 150 g
mrożony szpinak, 200 g
ser feta, 170 g
tuńczyk w oleju, 1 puszka
jogurt naturalny, 50 g
pieprz, do smaku
czosnek granulowany , do smaku
pomidor, 1/4
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Gabriela (Nowy Sącz)
(Głosów: 3502)


Zostań mistrzem kuchni

Gotujemy makaron al dente (ok 9 min.). Rozmrażamy szpinak na patelni doprawiając pieprzem. Z tuńczyka odlewamy część oleju, resztę wrzucamy na małą patelnię podpiekając(ok.5 min.). Gdy już szpinak się rozmrozi, a makaron ugotuje to wrzucamy makaron na patelnię do szpinaku i razem na małym ogniu podpiekamy, dodając drobno posiekanego pomidora. Ser feta kroimy w kawałki. Do makaronu, szpinaku i pomidora dodajemy resztę składników: tuńczyka podpieczonego, ser feta, jogurtu naturalnego, doprawiamy do smaku. Smażymy to wszystko jeszcze ok. 5 min. I gotowe.:D Smacznego!
Kurczak w sosie śmietanowym z cebulą i suszonymi pomidorami
Kurczak w sosie...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 38
Torcik czekoladowo-malinowy z mascarpone
Torcik...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4032
Jajkowe Biedronki
Jajkowe Biedronki
30 min. 2 łatwy
Głosów: 18
Dary lata na toście
Dary lata na toście
30 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Zwariowana krówka
Zwariowana krówka
30-60 min. 8 średni
Głosów: 2
Tort mięsny
Tort mięsny
30 min. 4 średni
Głosów: 119