Przepis konkursowy

MAKARON Z TUŃCZYKIEM, SZPINAKIEM I SEREM FETA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron pełnoziarnisty , 150 g
mrożony szpinak, 200 g
ser feta, 170 g
tuńczyk w oleju, 1 puszka
jogurt naturalny, 50 g
pieprz, do smaku
czosnek granulowany , do smaku
pomidor, 1/4
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Gabriela (Nowy Sącz)
(Głosów: 3502)


Zostań mistrzem kuchni

Gotujemy makaron al dente (ok 9 min.). Rozmrażamy szpinak na patelni doprawiając pieprzem. Z tuńczyka odlewamy część oleju, resztę wrzucamy na małą patelnię podpiekając(ok.5 min.). Gdy już szpinak się rozmrozi, a makaron ugotuje to wrzucamy makaron na patelnię do szpinaku i razem na małym ogniu podpiekamy, dodając drobno posiekanego pomidora. Ser feta kroimy w kawałki. Do makaronu, szpinaku i pomidora dodajemy resztę składników: tuńczyka podpieczonego, ser feta, jogurtu naturalnego, doprawiamy do smaku. Smażymy to wszystko jeszcze ok. 5 min. I gotowe.:D Smacznego!
Tarta szpinakowa
Tarta szpinakowa
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 21
GALARETKOWIEC
GALARETKOWIEC
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 7
Ciasto Murzynek
Ciasto Murzynek
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Wysowski bogracz na ostro
Wysowski bogracz na ostro
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 963
Bułki kajzerki
Bułki kajzerki
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 55
Sernik budyniowy z mascarpone
Sernik budyniowy z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 246