Przepis konkursowy

BROKUŁ POD PIERZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Brokuł , 500g
Ser mozzarella lub tofu , 250 G
Masło, 2 łyżki
Mąka, 2 łyżki
Mleko, 2 szklanki
Sól, pieprz, gałka muszkatołowa, wg uznania
Ser żółty, 15 dkg
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anka (Raszków)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Brokuła gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. W między czasie z mąki, masła, mleka i przypraw zrób sos beszamelowy. )Ja roztapiam masło, i dodaję do tego mąkę wymieszaną z mlekiem a potem przyprawy) Wyjmij brokuła z garnka i włóż podzielonego na różyczki do żaroodpornej formy, zalej sosem beszamelowym i posyp serem żółtym i tofu bądź mozzarellą. Piecz w piekarniku z termoobiegiem w temp. 200 st. przez 20 minut. Smacznego.
Miś w pudełku
Miś w pudełku
30 min. 2 łatwy
Głosów: 205
Pizza z młodą cukinią, szpinakiem i mozarellą
Pizza z młodą cukinią,...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 74
Ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 10
Piersi w delikatnym sosie z kanią
Piersi w delikatnym...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Truskawkowe babeczki
Truskawkowe babeczki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Faszerowane ogórki na sałacie z kremem balsamicznym
Faszerowane ogórki na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 54