Przepis konkursowy

TRUSKAWKOWE BABECZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 2 szklanki
jajka, 3 sztuki
mleko 3,2%, 1/2 szklanki
olej, 1/2 szklanki
proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki
cukier , 1/3 szklanki
truskawki,
cukier puder,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Elbląg)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie: Białka ubijam, mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia ,żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę ,dodaję małymi porcjami mleko ,olej oraz mąkę ,na koniec dodaję pianę z białek i delikatnie mieszam. Przygotować foremki ( natłuścić i wysypać bułką tartą). Wlewać ciasto do 2/3 wysokości foremki ,układam połówki truskawek. Piec w temp.180 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Wykwintna zupa grzybowa z orzechami laskowymi
Wykwintna zupa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Deser z mascarpone i truskawkami
Deser z mascarpone i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Pizza na cieście drożdżowym
Pizza na cieście...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 1
Łososiowa przekąska
Łososiowa przekąska
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 65
Szpinakowe słońce na francuskim cieście
Szpinakowe słońce na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 78
Szaszłyk Grecki
Szaszłyk Grecki
30-60 min. 2 średni
Głosów: 15