Przepis konkursowy

BUDYNIOWE BABECZKI Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Budyń w proszku śmietankowy, 100g
Masło, 200g
Jaja, 2 szt.
Mleko, 4 łyżki
Drobny cukier do wypieków, 1 szkl.
Mąka pszenna, 3/4 szklanki
Proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona, 1/4 łyżeczki
Margaryna, 100g
Cukier puder, 100g
Kakao, 2 łyżki
Mąka ziemniaczana, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Gubin)
(Głosów: 4262)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto: proszek budyniowy przesiać z mąką, sodą i proszkiem do pieczenia. Odłożyć. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodać cukier. Wbijać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. Dolać mleko oraz wsypać suche przesiane składniki. Wymieszać do połączenia. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto rozdzielić między papilotkami, wyrównać. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Polewa: wszystkie składniki polewy włożyć do naczynia, wymieszać, ogrzewać (nie gotować), aż powstanie gęsta błyszcząca masa. Wystudzić. Wierzch babeczek polać polewą i udekorować.
Penne z łososiem i kaparami
Penne z łososiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4
Marchewkowe babeczki
Marchewkowe babeczki
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Sałatka z piersi kurczaka
Sałatka z piersi kurczaka
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1747
Pączki z dżemem malinowym i lukrem
Pączki z dżemem...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1916
Filet z kurczaka marynowany w czerwonym pesto podsmażony i upieczony położony na włoskim prosciutto z dodatkiem duszonej cukini z sezamem oraz mieszanką sałat z mozzarellą i pomidorkami cherry i kwiatami groszku polaną sosem koperkowo-ziołowym
Filet z kurczaka...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 123
Babeczki czekoladowe z wiśniami i kremem waniliowym
Babeczki czekoladowe z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 229