Przepis konkursowy

PENNE Z ŁOSOSIEM I KAPARAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
łosoś, 150 g
Śmietana 18 %, 200 ml
Kapary, 10 g
cebula, 1 szt.
masło, 1 łyżka
czosnek, 2 ząbki
białe wino, 50 ml
makaron penne, 200 g
kolendra, do dekoracji
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Piotr (Radzymin)
(Głosów: 4)


Zostań mistrzem kuchni

Rozpuszczamy na patelni masło, dodajemy pokrojoną cebulkę w kostkę następnie drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. W międzyczasie wstawiamy wodę na makaron. Łososia kroimy w dość grubą kostkę i dodajemy na patelnię, smażymy ok 5 min. Po tym czasie dodajemy wino i kapary, czekamy aż wino odparuje zalewamy wszystko śmietaną. Dusimy chwilę. Doprawiamy szczyptą soli i posiekaną kolendrą. Smacznego :)
Grillowane co nieco
Grillowane co nieco
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 1
Tartaletki z figami i białą czekoladą
Tartaletki z figami i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Mule z pomidorami i chilli
Mule z pomidorami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 22
Kokosowe paski z piersi kurczaka
Kokosowe paski z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1374
Tacos z filetem z piersi kurczaka
Tacos z filetem z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Rogaliki
Rogaliki
30 min. 4 średni
Głosów: 1723