Przepis konkursowy

CHŁODNIK Z PIECZONYCH , MŁODYCH BURAKÓW ..Z JOGURTEM GRECKIM.
Zdjęcie przepisu
Składniki:
buraki, 6 szt.
bulion, 1 szaszetka
ogórki , 4 szt.
czosnek , 2 ząbki
jogurt grecki, 1 szt.
woda mineralna, 1/2 litra
pieprz czarny,
sól,
cukier,
koperek,
cytryna, 1/2
rzodkiewka, pęczek
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Alicja (Czempiń)
(Głosów: 29)


Zostań mistrzem kuchni

Buraki zawinąć w folię i upiec w piekarniku przez 1,5 godziny. Do garnka wlać kefir i wodę,bulion rozprowadzony w szklance ciepłej wody, dodać starte /wystudzone buraki/ i pokrojony koperek, rzodkiewkę, szczypiorek oraz starte ogórki. Wszystko posolić i wymieszać. Czosnek drobno posiekać i dodać do chłodnika. Jeśli chłodnik jest mało kwaśny, dodać cytrynę. Całość przyprawić, wymieszać i odstawić do lodówki na 60 minut.
Bułęczki razowe z płatkami
Bułęczki razowe z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3
Śliwkowiec pod chmurką
Śliwkowiec pod chmurką
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 27
Owsiane pancakes z pieczonych buraków i bananów (wegańskie!) + puree z mango
Owsiane pancakes z...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 2
Nadziewane jabłuszka z musli
Nadziewane jabłuszka z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3
TARTA ZE ŚLIWKAMI
TARTA ZE ŚLIWKAMI
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 157
Czekoladowe ciasto z owocami w 5 minut
Czekoladowe ciasto z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 10