Przepis konkursowy

TARTA ZE ŚLIWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka tortowa, 3 szkl.
cukier, 1 szkl.
jajka, 3 szt.
margaryna, 150g
śmietana, 6 łyżek
proszek do pieczenie, łyżeczka
cukier waniliowy, 1 op.
śliwki, 1kg
cukier puder, 1 łyżka
budyń waniliowy, 1 op
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Kobior)
(Głosów: 157)


Zostań mistrzem kuchni

Z mąki, cukru, żółtek, margaryny, śmietany, proszku i cukru waniliowego zagnieść ciasto i wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie wyłożyć na natłuszczoną blachę , na górę ułożyć śliwki lub inne owoce sezonowe a na nie pianę z białek, cukru pudru i budyniu.(proszku) Piec ok 1 godz. w temp. 170.
Surówka z białej kapusty
Surówka z białej kapusty
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1
Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki pietruszki i czosnku
Pierożki z kurczakiem,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Jesienny krokiet
Jesienny krokiet
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Smażone plasterki cukinni z farszem
Smażone plasterki...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 73
Wspomnienie wakacji-muszle w serowej otoczce z kolendrą
Wspomnienie...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 103
Tarta owocowa z kremem budyniowym
Tarta owocowa z kremem...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2