Przepis konkursowy

CIASTO Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM I KOKOSEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
CIASTO: margaryna, 2/3 kostki
żółtka, 4
cukier, 2 łyżki
mąka, 2 szklanki
proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki
MASA: mleko, 1 l
białka, 4
budynie czekoladowe z cukrem, 3
cukier, 3/4
wiórki kokosowe, 20 dag
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Magdalena (Wrocław)
(Głosów: 1653)


Zostań mistrzem kuchni

Zagniatamy ciasto z podanych składników i wykładamy na natłuszczoną blachę, bądź wyłożoną papierem do pieczenia. Gotujemy budyń czekoladowy - z 1 litra mleka i 3 opakowań budyniu - i gorący wylewamy na ciasto. Ubijamy pianę z białek i cukru, po czym dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy łyżką i wykładamy na budyń. Pieczemy 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Jesienne figi
Jesienne figi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 16
Różyczki
Różyczki
30 min. 2 łatwy
Głosów: 131
Tilapia smażona z salsą z warzyw
Tilapia smażona z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 43
Błyskawiczna patera
Błyskawiczna patera
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Owocowy torcik
Owocowy torcik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 31
Tarta wytrawna z boczkiem i pomidorkami koktajlowymi
Tarta wytrawna z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2247