Przepis konkursowy

CUKINIA FASZEROWANA KUSKUSEM I WARZYWAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
cukinia, 2szt
kasza kuskus, 1/2 op
papryka kolorowa,
por, 0,5 szt
pomidor, 2szt
bazylia świeża, 4 liscie
mozzarella, 1 kulka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Maciej (Warszawa)
(Głosów: 538)


Zostań mistrzem kuchni

Cukinie należy dokładnie umyć, odkroić końcówki, przekroić na pół i wydrążyć łyżeczką środek. Paprykę i por drobno pokroić i poddusić na patelni żeby były miękkie. Kaszę kuskus ugotować w osolonej wodzie i wymieszać z duszonymi warzywami.i nadziewać cukinię. Mozzarellę zetrzeć na tarce posypać cukinię i wstawić do piekarnika 200 stopni na 20 min. Po wyjęciu ułożyć liście bazylii.
Krokiety z pieczarkami i serem żółtym
Krokiety z pieczarkami...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 6
Polędwiczka wieprzowa faszerowana kurkami
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 27
Filety drobiowe z warzywami i ryżem
Filety drobiowe z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 300
Muffiny cytrynowe muśnięte karmelizowanymi truskawkami
Muffiny cytrynowe...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 11
Polędwiczka wieprzowa z pijaną śliwką
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 9
Racuchy z nektarynkami, jabłkami i rodzynkami
Racuchy z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4022