Przepis konkursowy

FASZEROWANA CUKINIA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
cukinia , 3 sztuki
mięso mielona , 40 dag
kukurydza konserwowa , 6 łyżek
czerwona papryka , 1 sztuka
ryż ugotowany , 4 łyżki
ser żółty starty , 20 dag
oregano, zioła prowansalskie , opcjonalnie
sół, pieprz , do smaku
cebula , 1 sztuka
olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Krzysztof (Elblag)
(Głosów: 3967)


Zostań mistrzem kuchni

Cukinię ubić, przekroić wzdłuż, łyżką delikatnie wydrążyć środek. Mięso mielone podsmażyć na łyżce oleju z drobno posiekaną cebulką, dodać ryż, drobno pokrojoną paprykę, poddusić chwilkę, dodać kukurydzę. Doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem. Cukinie ułożyć na blasze, na każdą połówkę układać przygotowany farsz, posypać startym żółtym serem. Piec w temp. 180 °C przez ok. 20 minut. Smacznego!
Faszerowane ogórki na sałacie z kremem balsamicznym
Faszerowane ogórki na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 54
Tort wiśniowy z kremem mascarpone
Tort wiśniowy z kremem...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 72
Soczysta pierś kurczaka
Soczysta pierś kurczaka
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 17
Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 37
Tort
Tort
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 80
Naleśniki z bananów
Naleśniki z bananów
30 min. 2 łatwy
Głosów: 65