Przepis konkursowy

GALARETKOWE LOVE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Cukier kryształ, 4 łyżki
Mleko 3,2%, 500 ml
Cukier Waniliowy, 1 łyżka
Galaretki, 3-4 szt (kolorowe)
Żelatyna, 3 łyżki
Mleko kokosowe, 2 łyżki
Woda, 300 ml
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Sylwia (Mysłowice)
(Głosów: 1788)


Zostań mistrzem kuchni

Każdą Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody, w osobnych talerzykach. Odstawić galaretki i czekać aż stężeją. Żelatynę rozpuścić w 300 ml gorącej wody. W osobnym garnku , zagotować mleko - do mleka dodajemy cukier kryształ ,cukier waniliowy oraz 2 łyżki mleka kokosowego. Po zagotowaniu się mleka wlać rozpuszczoną w wodzie żelatynę do mleka, i pozostawić do wystygnięcia. Galaretki po stężeniu pokroić w kostkę i przerzucić je do miski lub innego naczynia gdzie będą wszystkie składniki razem tężały. Ostygniętą żelatyną wraz z mlekiem zalewamy galaretki, mieszamy i pozostawiamy do stężenia i gotowe. :)
Makaron z kurczakiem i brokułami
Makaron z kurczakiem i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 24
Włoskie Caprese z oliwą z oliwek Extra Virgin Soleada
Włoskie Caprese z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 6
Kieszonki z kurczaka z nadzieniem z sera pleśniowego i pistacji
Kieszonki z kurczaka z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 324
Zupa pomidorowa
Zupa pomidorowa
30-60 min. 8 trudny
Głosów: 2
Pierś z gęsi duszona z jabłkiem, w sosie miodowym
Pierś z gęsi duszona z...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3701
Farfalle ze szpinakiem
Farfalle ze szpinakiem
30 min. 4 łatwy
Głosów: 17