Przepis konkursowy

JABŁECZNIK GÓRALKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Jabłko, 15 szt.
Mąka, 0,5kg
Jajko, 3 szt.
Cynamon, 2 łyżki
Cukier waniliowy, 1 szt.
Cukier, 0,75 szklanki
Soda, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Wiktoria (Zgorzelec)
(Głosów: 30)


Zostań mistrzem kuchni

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, do miski dodajemy cynamon, cukier waniliowy i zwykły. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 10 min. do lodówki. Roztrzepujemy 3 jajka, przesiewamy mąkę z sodą, po 10 min. jabłka oblać jajkami, obsypać mąką i wymieszać. Wszystko przełożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem, dobrze docisnąć. Piec 1,5 godz. w 170 stopniach.
Delikatny krem z pieczarek z kleksem jogurtowym
Delikatny krem z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 54
Sałatka z winogronami
Sałatka z winogronami
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4217
Biszkoptowe z kremem
Biszkoptowe z kremem
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 146
PSTRĄG Z LAZUROWYM FARSZEM
PSTRĄG Z LAZUROWYM...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 38
Zdrowe śniadanie
Zdrowe śniadanie
30 min. 2 łatwy
Głosów: 12
Sałatka z grillowanym camembertem...
Sałatka z grillowanym...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 182