Przepis konkursowy

JABŁECZNIK GÓRALKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Jabłko, 15 szt.
Mąka, 0,5kg
Jajko, 3 szt.
Cynamon, 2 łyżki
Cukier waniliowy, 1 szt.
Cukier, 0,75 szklanki
Soda, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Wiktoria (Zgorzelec)
(Głosów: 30)


Zostań mistrzem kuchni

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, do miski dodajemy cynamon, cukier waniliowy i zwykły. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 10 min. do lodówki. Roztrzepujemy 3 jajka, przesiewamy mąkę z sodą, po 10 min. jabłka oblać jajkami, obsypać mąką i wymieszać. Wszystko przełożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem, dobrze docisnąć. Piec 1,5 godz. w 170 stopniach.
Maliny na gorąco
Maliny na gorąco
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Pęczak z grzybami
Pęczak z grzybami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Sernik na zimno w kolorach lata
Sernik na zimno w...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 74
Omlet
Omlet
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4043
Babeczki serowe w cieście filo
Babeczki serowe w...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 181
Makaron zapiekany ze szpinakiem i łososiem
Makaron zapiekany ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 20