Przepis konkursowy

JESIENNE FIGI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
figi, 4 szt
szynka włoska, 4 szt
jogurt nauralny typu greckiego, 4 łyżki
miód, 2 łyżki
tymianek świeży/ suszony, łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Karolina (Warszawa)
(Głosów: 16)


Zostań mistrzem kuchni

Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Figi umyj, odetnij ogonki, natnij na krzyż i lekko ściśnij u dołu aby się otworzyły. Każdą figę owiń od dołu szynką włoską i połóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Do środka figi wlej odrobinę miodu i zapiekaj przez 10 - 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika każdą figę ozdób kleksem z jogurtu greckiego, tymiankiem i miodem. Podawaj ciepłe.
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Rolada szpinakowa z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 9
Quiche z kurkami i serem bałkańskim
Quiche z kurkami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 49
Zielona sałatka z papryką, oliwkami i sosem orzeszkowym
Zielona sałatka z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 6
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym i truskawkami
Rolada biszkoptowa z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3
Dorsz w gniazdku marchewkowym z grzankami i dresingiem jogurtowo-cytrynowo-miętowym
Dorsz w gniazdku...
30 min. 2 średni
Głosów: 11
Dyplomowy tort
Dyplomowy tort
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 64