Przepis konkursowy

JESIENNY KROKIET
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mleko, 2 szklanki
mąka, 2 szklanki
jaja , 2 sztuki
olej , 2 łyżki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
sól , szczypta
cukier , 2łyżki
kapusta , 1 kg
cebula , 1sztuka
papryka , 2 sztuki
masło , 10 dkg
seler naciowy , 3 łodygi
sól, pieprz,
bułka tarta, 10 dkg
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Sławomir (Markowa)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Zmiksować mleko, mąkę, jaja, olej, proszek, sól, cukier i usmażyć naleśniki. Kapustę i seler pokroić i ugotować, odsączyć. Cebulę pokroić i zeszklić na maśle dodać pokrojoną paprykę i dusić do miękkości, dodać ugotowaną kapustę z selerem, chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem.Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i posypać bułką tartą. Układać warstwami naleśniki i kapustę. Naczynie przykryć folią aluminiową i piec w temp. 190 stopni przez 25 min.
Szpinakowe słońce na francuskim cieście
Szpinakowe słońce na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 78
Amerykańskie pancakes z bitą śmietaną
Amerykańskie pancakes...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4267
Krokiety z chleba tostowego
Krokiety z chleba...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 28
Domowa pizza korona
Domowa pizza korona
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1468
Delikatne łakocie
Delikatne łakocie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 127
Spaghetti w sosie śmietanowo-szpinakowym
Spaghetti w sosie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 11