Przepis konkursowy

KANAPKOWA PASTA Z KASZY JAGLANEJ I OLIWEK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ugotowana kasza jaglana, szklanka
Zielone oliwki, pół szklanki z zalewą
Czosnek, 2 ząbki
Pieprz ziołowy, szczypta
Olej, 3 łyżki
Sól, szczypta
Sezam czarny, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dominika (Łódź)
(Głosów: 1084)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotowaną kaszę według przepisu na opakowaniu miksujemy blenderem z oliwkami, czosnkiem, sezamem i pieprzem na gładką masę. Jeśli nie mamy sezamu, wcale go nie potrzebujemy. Jeżeli konsystencja jest za sucha dolewamy oleju lub wody z oliwek. Solimy na końcu lub wcale, ponieważ może okazać się, że nie trzeba solić, gdyż woda z oliwek doda wystarczającego smaku potrawie.
Drożdżowa gwiazda północy
Drożdżowa gwiazda północy
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
Bułka zapiekana z jajkiem
Bułka zapiekana z jajkiem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Ciasto jaglane z brzoskwiniami - vegan, gluten free
Ciasto jaglane z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 121
Migdałowiec
Migdałowiec
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 153
Muffiny cytrynowe muśnięte karmelizowanymi truskawkami
Muffiny cytrynowe...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 11
Piersi w delikatnym sosie z kanią
Piersi w delikatnym...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1