Przepis konkursowy

KOSZYCZKI NADZIEWANE SZPINAKIEM I KURCZAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak Baby, 1op
piersi z kurczaka, 100g
cebula, 1 szt
ciasta francuskiego, 1 op
jajko, 1 szt
sól, pieprz,
ser zółty, 50 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Marzena (Gdynia)
(Głosów: 4042)


Zostań mistrzem kuchni

Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Cebulę podsmaż na maśle, aż stanie się miękka dodać szpinak, czosnek i dusić, aż woda odparuje. Dorzucić kurczaka pokrojonego w kosteczkę, doprawić solą i pieprzem. Wymieszaj wszystko dokładnie i zdejmij z ognia. Z ciasta francuskiego powycinaj okręgi. Na każdy koszyczek potrzebne są trzy okręgi. W dwóch powycinaj w środku mniejsze okręgi. Złóż ciasto: na spód ułóż cały kawałek, posmaruj białkiem i połóż pozostałe warstwy. Ciasto, które pozostało po wycięciu mniejszych okręgów również zlep białkiem. Babeczki zapiekaj przez 15 minut. Po wyciągnięciu wypełnij nadzieniem, posyp żółtym serem i zapiekaj jeszcze przez 3 minuty. Podawaj przykryte zlepionymi mniejszymi okręgami.
Zapiekanka ziemniaczana z sadzonymi jajkami
Zapiekanka...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 135
Tilapia na czarnym ryżu
Tilapia na czarnym ryżu
30-60 min. 2 średni
Głosów: 9
Paella mixta z langustynkami i kurczakiem
Paella mixta z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Dorsz, topinambur, rydze, brukselka
Dorsz, topinambur,...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 21
Surówka z białej kapusty
Surówka z białej kapusty
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1
Aromatyczny łosoś pod indyjską chmurką
Aromatyczny łosoś pod...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4402