Przepis konkursowy

KOPYTKA Z GRECKIM JOGURTEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki, 1,25 kg
mąka pszenna, 2 szklanki
jajka, 2 sztuki
sól, mała łyżeczka
Jogurt naturalny typu greckiego. Tolonis, 125 ml
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Świebodzin)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotowane ziemniaki przepuść przez maszynkę, dodaj mąkę, jajka, posól, wyrób ciasto. Na posypanej mąką stolnicy tocz wałeczki lekko je spłaszcz krój ukośnie. Kluski wrzucaj do osolonej wrzącej wody, gdy wypłyną na powierzchnię wody wyjmuj je łyżką cedzakową. Podawaj kopytka z jogurtem naturalnym typu greckiego Tolonis.
DYNIOWE DONUTY Z KASZY JAGLANEJ
DYNIOWE DONUTY Z KASZY...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 17
Świniak na śniadanie
Świniak na śniadanie
30 min. 6 łatwy
Głosów: 122
Sałatka z kurczakiem
Sałatka z kurczakiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1511
Faszerowana papryka
Faszerowana papryka
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 13
Tarta pomidorowa
Tarta pomidorowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Leśny mech
Leśny mech
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 69