Przepis konkursowy

KOPYTKA Z GRECKIM JOGURTEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki, 1,25 kg
mąka pszenna, 2 szklanki
jajka, 2 sztuki
sól, mała łyżeczka
Jogurt naturalny typu greckiego. Tolonis, 125 ml
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Świebodzin)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotowane ziemniaki przepuść przez maszynkę, dodaj mąkę, jajka, posól, wyrób ciasto. Na posypanej mąką stolnicy tocz wałeczki lekko je spłaszcz krój ukośnie. Kluski wrzucaj do osolonej wrzącej wody, gdy wypłyną na powierzchnię wody wyjmuj je łyżką cedzakową. Podawaj kopytka z jogurtem naturalnym typu greckiego Tolonis.
Nadziewane jabłuszka z musli
Nadziewane jabłuszka z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Fale Dunaju z jeżynami
Fale Dunaju z jeżynami
30 min. 8 łatwy
Głosów: 2030
Jesienny krokiet
Jesienny krokiet
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Cukinia faszerowana dynią i mięsem mielonym
Cukinia faszerowana...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 16
Tosty z sałatką
Tosty z sałatką
30 min. 4 łatwy
Głosów: 212
Gołąbki w sosie śmietanowo- pieczarkowym
Gołąbki w sosie...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 13