Przepis konkursowy

KOTLECIKI DROBIOWE Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
udka lub podudzia gotowane lub z rosołu, 4 sztuki
czerwona soczewica, pòł szklanki
gotowane marchewki, 2 sztuki
mała cebula , 1 sztuka
czerstwa bułka, 1 szt
jajko, 1 szt
natka pietruszki lub koperek, 2 łyżki
sòl i pieprz,
bułka tarta do panierowania,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (łòdź)
(Głosów: 36)


Zostań mistrzem kuchni

Do zrobienia tych pysznych kotlecików przyda nam się mięso z kurczaka, które często zostaje np. z rosołu. Jeśli takiego nie mamy, możemy je ugotować razem z marchewkami i przyprawami. Ugotowane mięso wraz z marchewkami oddzielamy od kości, obieramy i mielimy w maszynce do mięsa. Soczewicę gotujemy do miękkości i dorzucamy do mięsa. Posiekaną natkę pietruszki i/lub koperek również dodajemy. Cebulkę pokrojoną w kostkę smażymy. Bułkę należy namoczyć w rosole bądź wodzie, dobrze odcisnąć i dodać wraz z cebula do mięsa. Następnie dodajemy jajko, doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy, formujemy nieduże kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto na oleju. Smacznego :)
Tort Aleksa
Tort Aleksa
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 43
Niby-Pizza pełna witamin
Niby-Pizza pełna witamin
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1106
Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem
Sałatka z kapusty...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 216
Bigos inaczej
Bigos inaczej
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4090
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym
Polędwiczki w sosie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4544
Włoskie Caprese z oliwą z oliwek Extra Virgin Soleada
Włoskie Caprese z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 6