Przepis konkursowy

KRWISTY TUŃCZYK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Wasabi- japoński chrzan, 1 łyżeczka
sos sojowy, 3 łyżki
olej do smażenia, 4 łyżki
Świeży stek z tuńczyka, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Damian (Brzeg)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Tuńczyka myjemy dokładnie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy go pastą Wasabi- w zależności od upodobań. Jest to ostra pasta więc- jak kto lubi !:) Oblewamy obficie sosem sojowym. Smażymy na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty z każdej strony- tutaj ważna jest grubość steku- im grubszy tym musimy wydłużyć czas smażenia.
Pałki drobiowe w pomarańczach i rozmarynie
Pałki drobiowe w...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 140
KOTLECIKI Z KURCZAKA Z CUKINIĄ
KOTLECIKI Z KURCZAKA Z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 10
Skrzydełkiem po łapkach
Skrzydełkiem po łapkach
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 906
Racuchy z karmelizowanym jabłkiem
Racuchy z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 144
Zakręcone Cynamonowe Bułeczki Cinnamon Rolls, z brązowym masłem i polewą miodową
Zakręcone Cynamonowe...
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 84
Truskawkowe wspomnienie
Truskawkowe wspomnienie
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7