Przepis konkursowy

KURCZAK PO TAJSKU Z MLECZKIEM KOKOSOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
piersi kurczaka, 250 g
cebula, 50 g
papryka czerwona , 100 g
ryż basmati , 100 g
mleczko kokosowe, 200 ml
sól , 0,5g
pieprz, 0,5 g
przyprawa curry , 0,5 g
olej lub oliwa, 05,g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Warszawa)
(Głosów: 29)


Zostań mistrzem kuchni

Ryż ugotować – nie za długo – ok. 12 min. Kurczaka pokroić w kostkę, na głębokiej patelni rozgrzać olej i wrzucić na niego kurczaka, chwilę podsmażyć. Warzywa pokroić (cebulę w piórka, marchew i paprykę w słupki – paseczki), dorzucić do kurczaka, przyprawić solą, pieprzem i curry i jeszcze parę minut smażyć (można dodać trochę wody). Dodać mleczko kokosowe i dusić ok. 10 min. Podać z ryżem.
Bigos drobiowy
Bigos drobiowy
30-60 min. 6 średni
Głosów: 1
Leśny mech
Leśny mech
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 402
piwny tort słodko-słony
piwny tort słodko-słony
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 121
Łososiowa przekąska
Łososiowa przekąska
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 65
Jabłecznik z zapachem dzieciństwa
Jabłecznik z zapachem...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 576
Soczyste kieszonki  z piersi kurczaka
Soczyste kieszonki z...
30 min. 4 średni
Głosów: 1735