Przepis konkursowy

JABŁECZNIK Z ZAPACHEM DZIECIŃSTWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 3 szklanki
jabłka, 2 kg
jajka, 3
margaryna, kostka
cukier, szklanka
cynamon Prymat, 1-2 opakowania
proszek do pieczenia, łyżeczka
śmietana, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Zabrze)
(Głosów: 576)


Zostań mistrzem kuchni

Mieszam mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodaję margarynę i śmietanę. Ugniatam ciasto. Dzielę na dwie części. Jedną wkładam do zamrażarki a drugą układam na blaszce do pieczenia. Jabłka umyte, obrane i bez środków kroje na cieniutki paski. W tym miejscu wołam córkę, która pomaga mi rozkładać równiutko kawałeczki jabłka. Na wierzch rozkładam pozostałą część ciasta. Nie można tu zapomnieć o cynamonie, który przywołuje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa i najlepszy jabłecznik babci Krysi. :)
Kopytka  z greckim jogurtem
Kopytka z greckim...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Schab szpikowany jabłkami
Schab szpikowany jabłkami
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 384
Dorada po tajsku
Dorada po tajsku
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 679
Jesienna zupa dyniowa
Jesienna zupa dyniowa
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
Sernik ze Snickersami
Sernik ze Snickersami
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 4153
Tarta mascarpone z nutką whisky i jagodami
Tarta mascarpone z...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 70