Przepis konkursowy

KURCZAK Z POMIDORAMI I MASCARPONE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
1szt podwójnego filetu z kurczaka,
1 szt. duża cebula lub 2 małe,
0,5 szklanki białego wytrawnego wina ,
3 ząbki czosnku ,
2 duże łyżki mascarpone ,
świeża bazylia pokrojona w paseczki,
przyprawy: sól,pieprz,szczypta chilli.,
1 duża łyżka oliwy z oliwek,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Cecylia (Mysłowice)
(Głosów: 481)


Zostań mistrzem kuchni

Filet z kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem,następnie pokroić w drobną kostkę w/g uznania i obsmażyć na tłuszczu - odstawić . (należy wyciągnąć usmażony filecik na talerzyk) Na pozostałym tłuszczu obsmażyć pokrojoną w piórka cebulę ,dodać przetarty czosnek i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę dodać oliwę z oliwek i przyprawy,chwilkę podsmażyć następnie wlać 0,5 szklanki wina i dusić 15 minut dodać odłożone i obsmażone fileciki z kurczaka pokrojone w kostkę ,dusić do odparowania i odpowiedniej gęstości . Na koniec dodać 2 łyżki mascarpone i świeżą bazylię .
Tilapia na purée z selera z sosem jabłkowym
Tilapia na purée z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Sałatka z tuńczyka
Sałatka z tuńczyka
30 min. 4 łatwy
Głosów: 36
BIGOS PO CYGAŃSKU
BIGOS PO CYGAŃSKU
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 33
Serowe muszelki w sosie pomidorowym
Serowe muszelki w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 793
Kieszonki serowe z kurczaka z sosem z karmelizowanych pomarańczy
Kieszonki serowe z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Bigos z kurczakiem i grzybkami
Bigos z kurczakiem i...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 1046