Przepis konkursowy

SAŁATKA Z TUŃCZYKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 5 szt
cebula, 1 szt
ser żółty, 200 g
tuńczyk w sosie własnym, 360 g
majonez, 310 ml
pieprz, 0,5 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Kielce)
(Głosów: 36)


Zostań mistrzem kuchni

Układamy warstwami: Jajka gotujemy na twardo. Na dno naczynia zetrzeć na grubych oczkach tarki białka i popieprzyć. Połowę wyciśniętego tuńczyka kruszymy na białka, smarujemy połową majonezu. Potem sypiemy pokrojoną cebulę w drobną kostkę, następnie ścieramy na to ser żółty również starty na grubych oczkach tarki. Dajemy resztę tuńczyka pokruszonego którego smarujemy resztą majonezu. Na wierzch ścieramy na tarce na grubych oczkach żółtka jaj. Naczynie powinno być płaskie wtedy warstwy ładnie się układają.
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ślimaczki z ciasta...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 905
Pizza pepperoni z patelni
Pizza pepperoni z patelni
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
PIZZA JAGLANA - bezglutenowa
PIZZA JAGLANA -...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 50
Śródziemnomorskie spaghetti
Śródziemnomorskie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4773
Cukinia faszerowana warzywami - danie wegańskie
Cukinia faszerowana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 63
Ryż carry z kiełbasą - szybkie studenckie danie
Ryż carry z kiełbasą -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 9