Przepis konkursowy

MAKARON Z SOSEM SEROWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Sos do makaronu ITALIA Cztery sery, 1 opakowanie
Makaron , 300 g
Pierś z kurczaka , 250 g
Śmietana 18 %, 50 ml
Zimna woda, 200 ml
Świeża bazylia, kilka listków
sól, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Kamila (Bydgoszcz)
(Głosów: 20)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, a następnie podsmażamy na patelni. Zawartość opakowania sosu do makaronu mieszamy z 200 ml zimnej wody. Dodajemy do podsmażonej piersi i gotujemy przez minutę. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 50 ml śmietany oraz pokrojone liście bazylii.
Szarlotka z bitą śmietaną
Szarlotka z bitą śmietaną
30-60 min. 8 średni
Głosów: 86
Jajecznica z mortadelą i cukinią
Jajecznica z mortadelą...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 73
Kotleciki drobiowe z czerwoną soczewicą
Kotleciki drobiowe z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 36
Biszkoptowy chudzielec z jabłkami
Biszkoptowy chudzielec...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 34
Tort Rafaello
Tort Rafaello
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 21
zapiekanka makaronów z czosnkiem niedźwiedzim
zapiekanka makaronów z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 25