Przepis konkursowy

MAKARON Z TUŃCZYKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak, 1/2 opakowania
tuńczyk, 1 puszka
papryka, 1/2 szt.
ziarna słonecznika, 1/4 opakowania
ocet balsamiczny, 5 łyżek
jajka, 3 szt.
makaron razowy, 1 opakowanie
sól,
pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Lublin)
(Głosów: 58)


Zostań mistrzem kuchni

Umyty szpinak kroimy na mniejsze części i odcinamy ogonki od liści. Dodajemy odrobinę octu balsamicznego, sól i pieprz. Następnie wszystko mieszamy. Dodajemy słonecznik. Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy ze szpinakiem.Dodajemy tuńczyka, makaron i dokładnie mieszamy. Na koniec dodaje pokrojone jaka ugotowane na twardo. Dokładnie mieszam wszystkie składniki i gotowe. Sałatka najlepiej smakuje od razu po zrobieniu, jeszcze na ciepło.
Dorsz ze zdrową obstawą
Dorsz ze zdrową obstawą
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Warkocz Góralki
Warkocz Góralki
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 97
Jesienna zupa dyniowa
Jesienna zupa dyniowa
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
THE VAULT - ARTYSTYCZNA KRYPTA
THE VAULT -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 11
Tarta z mascarpone, białą czekoladą i syropem klonowym
Tarta z mascarpone,...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 165
Francuskie paszteciki bezmięsne
Francuskie paszteciki...
30 min. 6 średni
Głosów: 89