Przepis konkursowy

MASCARPONOWA PRZYJEMNOŚĆ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mascarpone, 200g
jajko, 2szt
maliny, 200g
herbatniki, dowolnie
bakalie, dowolnie
cukier, 2łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Krzysztof (Kolonia Sól)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Żółtko oddzielamy od białka. Ubijamy pianę z białka, a żółtko ucieramy z cukrem. Do żółtka z cukrem dodajemy mascarpone i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Maliny blendujemy na mus. Do masy z mascarpone dodajemy ubitą pianę z białka. Układamy warstwy w pucharku. Składniki wystarczą na 2 desery.
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Muszle z mięsem mielonym
Muszle z mięsem mielonym
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 61
Sałatka z piersi kurczaka
Sałatka z piersi kurczaka
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1747
Racuchy z nektarynkami, jabłkami i rodzynkami
Racuchy z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4022
Szarlotka z papierówkami
Szarlotka z papierówkami
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 59
Puszysty sernik
Puszysty sernik
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 27