Przepis konkursowy

MUFFINKI CZEKOLADOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Jajka Ale Jaja , 4
mleka , 170ml
masło, 140g
czekolada, 150g
mąka, 250g
cukier, 3/4 szkl
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki
kakao, 1 łyżeczka
masa krówkowa,
kropelki czekoladowe,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Ewa (Mordy)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Piekarnik nagrzać do 190*C. Formę na muffiny wyłożyć 12 papilotkami. Masło roztopić i ostudzić. Czekoladę pokroić na kawałeczki. Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao. Dodać cukier, wymieszać, odstawić. Jajka rozmiksować w drugiej misce razem z mlekiem. Wszystkie składniki delikatnie łączymy za pomocą łyżki: do sypkich, przesianych składników dodajemy masę jajeczną i kilkakrotnie delikatnie mieszamy łyżką, dodajemy roztopione masło oraz posiekaną czekoladę. Masę wyłożyć do papilotek i wstawić do piekarnika. Piec przez około 20 minuty, do czasu aż muffiny urosną i patyczek będzie suchy. Kiedy przestygną udekorować masa krówkową i posypać czekoladowymi kropelkami. Te miniaturowe ciasteczka zachwycają wyglądem i smakują wyjątkowo. Polecam nie tylko miłośnikom czekolady! Smacznego :)
Owsiane pancakes z pieczonych buraków i bananów (wegańskie!) + puree z mango
Owsiane pancakes z...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 2
Maliny na gorąco
Maliny na gorąco
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Muffiny cytrynowe muśnięte karmelizowanymi truskawkami
Muffiny cytrynowe...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 11
Malinowe tiramisu
Malinowe tiramisu
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4
Mezalians
Mezalians
30 min. 4 łatwy
Głosów: 502
Faszerowana cukinia
Faszerowana cukinia
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3967