Przepis konkursowy

MUSZLE Z MAKARONU Z SOSEM PESTO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pestki dyni, 0,5 szkl
nasiona słonecznika, 0,5 szkl
czerwona papryka, 1
suszone pomidory, 4
Oliwa z oliwek , 0,5 szkl
ząbki czosnku, 2
makaron duże muszelki, 100 g
sól, 0,5 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Irena (Zamość)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Nasiona słonecznika i pestki dyni należy zalać letnią wodą i odstawić na 4 godziny. Namoczone i odcedzone pestki miksujemy blenderem wraz z pokrojoną (oczywiście umytą) papryką z suszonymi pomidorami dolewając stopniowo oliwę. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy dodając pod koniec rozdrobniony czosnek i sól do smaku. Makaron gotujemy na małym ogniu do miękkości, odcedzamy i przelewamy zimną wodę. Muszle ugotowanego makaronu nadziewamy sosem pesto. Możemy podawać na gorąco lub zimno w zależności od upodobania. Ja do dekoracji użyłam plastrów pomidora, liści pora i zielonego groszku. Smacznego.
Piersi z kurczaka z boczkiem podane z śmietanowym sosem z porem
Piersi z kurczaka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 621
Kotleciki drobiowe z czerwoną soczewicą
Kotleciki drobiowe z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 36
Patera pyszności
Patera pyszności
30 min. 6 łatwy
Głosów: 6
Straszne ciasto
Straszne ciasto
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Tort wiśniowy z kremem mascarpone
Tort wiśniowy z kremem...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 72
Tilapia po Japońsku
Tilapia po Japońsku
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 1646