Przepis konkursowy

NADZIEWANE PAPRYKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
papryka, 4 sztuki
ryż w woreczku, 2 opakowania
cebula, 2 sztuki (średnie)
mięso mielone, 0,5 opakowania podłużnego
szpinak, 1 opakowanie
jajka, 2 sztuki
margaryna, 50 g
sól, pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Kościelec koło Legnicy)
(Głosów: 341)


Zostań mistrzem kuchni

Ryż ugotować według przepisu. Cebulkę podsmażyć na margarynie na złoty kolor, 5 minut przed końcem smażenia dodać szpinak. Ryż połączyć w misce z podsmażoną cebulką i szpinakiem. Następnie wbić jajka i dodać mielone. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem połączyć. Papryki umyć i odpowiednio pokroić, mając tym samym możliwość oczyszczenia z gniazd nasion; następnie wypełnić je przygotowanym farszem. Piec w piekarniku około 20 minut w 180 stopniach.
Szybka chińska zupa rybna
Szybka chińska zupa rybna
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Mielone z piersi kurczaka z puree ziemniaczanym i marchewką
Mielone z piersi...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3227
Dyniowe tartaletki z wędzonym łososiem, gruszką i nasturcją
Dyniowe tartaletki z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Polędwiczka wieprzowa w pieprzu i kolendrze z konfiturą z czerwonej cebuli
Polędwiczka wieprzowa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 41
Mini pizza z tuńczykiem
Mini pizza z tuńczykiem
30-60 min. 2 średni
Głosów: 3
Jesienna zapiekanka Occhi di Lupo
Jesienna zapiekanka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 111