Przepis konkursowy

OMLET SZPINAKOWY -ZIELONO I WESOŁO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak baby, dwie garście
jajka, 2
żółto, 1
mąka, dwie łyżeczki
ser bałkański lub ser feta, 20 gram
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Weronika (Swarzędz)
(Głosów: 32)


Zostań mistrzem kuchni

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki wrzucamy do specjalnego pojemnika lub miski i blendujemy blenderem. W przypadku braku blendera szpinak przed zmiksowaniem należy smażyć przez 5 minut na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek lub oleju. Całą zmiksowaną masę przelewamy na patelnie i smażymy ok2 minuty z każdej strony. TO BARDZO DOBRY POMYSŁ NA SMACZNE I POŻYWNE ŚNIADANIE.
Pieczony Camembert z tymiankiem
Pieczony Camembert z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3749
Drożdżowe mieszane widelcem bez wyrastania
Drożdżowe mieszane...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 65
Kotleciki drobiowe z czerwoną soczewicą
Kotleciki drobiowe z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 36
Amerykańskie pancakes z bitą śmietaną
Amerykańskie pancakes...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4267
Kleftiko
Kleftiko
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Polędwiczka wieprzowa z pijaną śliwką
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 9