Przepis konkursowy

PANCAKES MAŚLANKOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 3 szkl.
cukier, 3 łyżki
proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
soda oczyszczona, 1,5 łyżeczki
sól, 3/4 łyżeczki
maślanka, 3 szkl.
mleko, 0,5 szkl.
jajka, 3 szt.
masło, 80 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Warszawa)
(Głosów: 27)


Zostań mistrzem kuchni

Masło rozpuścić. W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej ubić delikatnie jajka z maślanką, mlekiem i lekko przestudzonym masłem. Ważne - wszystkie składniki połączyć ze sobą dopiero tuż przed smażeniem. Smażyć na beztłuszczowej patelni porcjami (po pół szklanki ciasta) z obu stron na rumiano (kiedy pojawią się pęcherzyki, można przerzucać na drugą stronę). Podawać z syropem klonowym, miodem, bądź dowolnym dżemem.
Bezy z poziomkami
Bezy z poziomkami
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 120
Filety z piersi kurczaka a la pizza
Filety z piersi...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 1312
Aromatyczny Miodownik
Aromatyczny Miodownik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 43
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i żurawiną
Sałatka z tuńczykiem,...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Roladki Schabowe z pieczarkami i serem
Roladki Schabowe z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1704
TORCIK TRUSKAWKOWY
TORCIK TRUSKAWKOWY
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 45