Przepis konkursowy

ROLADKI SCHABOWE Z PIECZARKAMI I SEREM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Schab, 2kg
Pieczarki, 1kg
cebula , 3 sztuki
Musztarda , 5 łyżek
Kostki rosołowe, 2 sztuki
czosnek, 2 szt
sól, 1 łyżka
pieprz, 5g
ser plastry , 15szt
Papryka w proszku, 3g
woda, 1 szkl
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Kazimierz (Dębica)
(Głosów: 1704)


Zostań mistrzem kuchni

Schab płuczemy, kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem do mięsa posypujemy przyprawami sól pieprz. Nadzienie do roladek, cebulę pokroić w kostkę na patelnie dodać troszkę oleju smażyć do zeszklenia. Pieczarki płuczemy ścieramy na tarce w grubsze paski. Dodajemy do cebuli i smażymy. Wodę z pieczarek wylewamy dodajemy do smaku przyprawy papryka, pieprz, sól. Na gotowe rozbite mięso nakładamy po plastrze sera i łyżce farszu zawijamy i tak z całością. Wykładamy mięso na formę ściśnięte do siebie posypujemy przyprawami sól, pieprz, paprykę smarujemy musztardą, przeciśniętym czosnkiem, dodajemy pokruszone dwie kostki rosołowe dodajemy szklankę wody. Wkładamy na ok 1 godzinę do piekarnika w 180 C.
Sałatka śledziowa z buraczkami
Sałatka śledziowa z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 2
Tarta z masą kokosową, borówkami i limonką
Tarta z masą kokosową,...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 28
Naleśniki z tuńczykiem
Naleśniki z tuńczykiem
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Wieżyczki drobiowe ze szpinakiem, serem i suszonymi pomidorami
Wieżyczki drobiowe ze...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1700
Cytrynowa perliczka
Cytrynowa perliczka
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 32
Tort czekoladowy z brzoskwiniową wkładką
Tort czekoladowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4153