Przepis konkursowy

PIECZARKI FASZEROWANE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pieczarki, 1 kg
mięso mielone, 500 g
ser żółty , 500 g
masło, 2 łyżki
pietruszka, pęczek
jajka, 2 sztuki
musztarda, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: karolina (szczecin)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Pieczarki umyć i oczyścić, następnie usunąć trzonki i trochę łyżeczką zagłębić tworząc nie za duży dołek, pieczarki z wierzchu lekko posypujemy solą. Mięso mielone włożyć do miski, dodać do niego 2 jajka, musztardę, śmietanę, bułkę tartą, wodę gazowaną, posiekaną na drobno cebulkę, doprawić wegetą (1-2 łyżki) i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Gotową masę mięsną wkładać łyżeczką do pieczarki wyżłobionej tak żeby wystawało poza pieczarkę. Wszystkie faszerowane pieczarki układamy dość ciasno na blasze. Na wierzch pieczarek kładziemy mały kwadracik żółtego sera ( nie większy od samej pieczarki). Na poukładanym serze na pieczarce kładziemy kawałki masełka. Do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni wkładamy blachę z pieczarkami i zapiekamy ok 20-30 min. Idealnie pasują do świeżego chlebka posmarowanego masełkiem podawać na ciepło.
Ciasto Bounty
Ciasto Bounty
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 3065
Baba ziemniaczana
Baba ziemniaczana
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 108
Tort z masą śmietanową i owocami
Tort z masą śmietanową...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4243
Smażone lody
Smażone lody
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 1
Wieża wołowa-tatar z dodatkami
Wieża wołowa-tatar z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Musztardowa polędwiczka w towarzystwie kaszotto z kurkami
Musztardowa...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 5