Przepis konkursowy

PSTRĄG Z LAZUROWYM FARSZEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pstrąg, 2 szt
masło klarowane Mleczna Dolina, 2 łyżki
oliwa z oliwek, kilka kropli
sól himalajska, szczypta
natka pietruszki, kilka gałązek
koper, kilka gałązek
lubczyk, kilka listków
cytryna, 1 szt
ser niebieski lazur, 1 opakowanie
pieprz cytrynowy,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Nowe Miasto nad Pilicą)
(Głosów: 38)


Zostań mistrzem kuchni

Pstrągi starannie myjemy. Osuszamy. Skrapiamy je sokiem z połowy cytryny od wewnątrz i zewnątrz. Posypujemy solą himalajską i pieprzem cytrynowym pamiętając o wnętrzu ryby. Na dwóch dużych płatach folii spożywczej robimy kleksy z oliwy z oliwek. Układamy na nich przyprawione pstrągi. Do wnętrza ryb wkładamy po gałązce kopru i natki, kilka listków lubczyku, wiórki masła klarowanego i plastry sera Lazur. Na wierzchu układamy listki ziół i plasterki cytryny. Folię aluminiową zawijamy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Pieczemy 15 min. Pstrąg wyśmienicie smakuje z sezonową surówką i dodatkiem ziemniaków, albo pieczywa. Smacznego :-)
Tarta owocowa z kremem budyniowym
Tarta owocowa z kremem...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
Kurka z kurką
Kurka z kurką
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Cytrynowa słodkość
Cytrynowa słodkość
30-60 min. 8 średni
Głosów: 1801
Szaszłyki po japońsku
Szaszłyki po japońsku
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3813
Krwisty tuńczyk
Krwisty tuńczyk
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Wieża wołowa-tatar z dodatkami
Wieża wołowa-tatar z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3