Przepis konkursowy

ROSÓŁ NIEZWYKŁY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
marchewka, 2 szt
pietruszka, 1 szt
seler, 1/ 0,5 szt
cebula , 1 szt
ziele angielskie, 3-4 szt
liść laurowy , 3 szt
pieprz, szczypta
ćwiartka z kurczaka, 2 szt
natka pietruszki, wg uznania
sól, szczypta
mąka, 1 szklanka
mleko, 1 szklanka
woda, 3/4 szklanki
jajko, 1 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: ANNA (Kielce)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso wrzucić do zimnej wody,gotować powoli, zebrać szumowiny. Dodać marchewkę, pietruszką, seler (warzywa możesz pokroić w fantazyjne kształty), przyprawy, podpieczoną na ogniu cebulę. Gotować na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, przecedzić wywar, chwile pogotować. Składniki ciasta naleśnikowego (mąka,mleko, woda, jajko,szczypta soli) zmiksować. Placki smażyć na małej patelni. Po usmażeniu każdy naleśnik ściśle zrolować, pokroić w paski, rozłożyć na talerzu, zalać gorącym rosołem, posypać natką. Do każdej porcji dołóż kawałki mięsa i warzywa.
Sałatka z piersią kurczaka
Sałatka z piersią...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 920
Makaron Lumaconi z dorszem i suszonymi pomidorami zapiekany w cytrynowym beszamelu
Makaron Lumaconi z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 13
Schabowe zapiekane z oliwkami
Schabowe zapiekane z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Ciastko w wiśniowym sadzie
Ciastko w wiśniowym...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 667
Szybka babka czekoladowa
Szybka babka czekoladowa
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 65
BIGOS PO CYGAŃSKU
BIGOS PO CYGAŃSKU
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 33