Przepis konkursowy

ROSÓŁ NIEZWYKŁY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
marchewka, 2 szt
pietruszka, 1 szt
seler, 1/ 0,5 szt
cebula , 1 szt
ziele angielskie, 3-4 szt
liść laurowy , 3 szt
pieprz, szczypta
ćwiartka z kurczaka, 2 szt
natka pietruszki, wg uznania
sól, szczypta
mąka, 1 szklanka
mleko, 1 szklanka
woda, 3/4 szklanki
jajko, 1 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: ANNA (Kielce)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso wrzucić do zimnej wody,gotować powoli, zebrać szumowiny. Dodać marchewkę, pietruszką, seler (warzywa możesz pokroić w fantazyjne kształty), przyprawy, podpieczoną na ogniu cebulę. Gotować na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, przecedzić wywar, chwile pogotować. Składniki ciasta naleśnikowego (mąka,mleko, woda, jajko,szczypta soli) zmiksować. Placki smażyć na małej patelni. Po usmażeniu każdy naleśnik ściśle zrolować, pokroić w paski, rozłożyć na talerzu, zalać gorącym rosołem, posypać natką. Do każdej porcji dołóż kawałki mięsa i warzywa.
Tort bezowy ze świeżymi figami
Tort bezowy ze...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1562
Drobiowa rozkosz
Drobiowa rozkosz
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Zapiekanka a la Risoletto
Zapiekanka a la Risoletto
30-60 min. 6 średni
Głosów: 0
Budyniowe z  galaretką
Budyniowe z galaretką
30 min. 6 średni
Głosów: 60
Stek z angusa australijskiego z sosem z czerwonego pieprzu
Stek z angusa...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 8
Omlet
Omlet
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4043