Przepis konkursowy

STEK Z ANGUSA AUSTRALIJSKIEGO Z SOSEM Z CZERWONEGO PIEPRZU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Masło klarowane Mleczna Dolina, 0,5 szkl
Kurki, 60 g
Bób, 40 g
ziemniaki , 150 g
pieprz czerwony, 0,001
śmietana 18 %, 200 ml
młoda marchewka , 2 szt
ser lazur, 0,020
ser mascarpone, 1 łyżka
mikro zioła, 3 szt
sól, 0,001
pieprz, 0,001
cukier, 0,001
brandy, 50 ml
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Radosław (Poznań)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Stek doprawiamy solą i pieprzem i grillujemy medium (lub według uznania;)) Na maśle klarowanym przesmażamy marchewki, kurki i na końcu dorzucamy bób. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Na osobnej patelni przesmażamy na maśle pieprz czerwony, podlewamy brandy i flambirujemy, następnie podlewamy śmietaną, dodajemy lazura i mascarpone i odparowujemy śmietanę aż zredukuje się do konsystencji sosu. Dekorujemy całość micro - ziołami. SMACZNEGO!
PENNE Z ŁOSOSIEM
PENNE Z ŁOSOSIEM
30 min. 6 łatwy
Głosów: 351
Makaron zapiekany ze szpinakiem i łososiem
Makaron zapiekany ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Sos do spaghetti
Sos do spaghetti
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 54
Muffinki czekoladowe
Muffinki czekoladowe
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 2
Dorsz smażony z cieciorką i szpinakiem baby
Dorsz smażony z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 24
Polędwiczki wieprzowe w suszonych pomidorach z sosem śmietanowo-musztardowym
Polędwiczki wieprzowe...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 41