Przepis konkursowy

RYŻ CARRY Z KIEŁBASĄ - SZYBKIE STUDENCKIE DANIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pomidor, 2
ryż, 200g
kiełbasa podlaska, 1laska
bazylia, 4listki
carry, 4łyżki
kurkuma, 4łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Toruń)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Gotujemy ryż ok 10-15 minut w zależności od wyboru -brązowy/biały. Pokrojoną kiełbasę w kostki podgrzewamy na patelni grillowej. Do ugotowanego ryżu dodajemy przyprawę carry i co najważniejsze kurkumę , sól oraz pieprz. Wszystko razem podsmażamy. Do dekoracji dodajemy bazylię oraz pomidory pokrojone w plastry do smaku.
Kawa mrożona
Kawa mrożona
30 min. 2 łatwy
Głosów: 37
Smoothie jaglany z morelami i borówkami
Smoothie jaglany z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 27
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Pikantna potrawka z ozorków
Pikantna potrawka z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1415
Grillowany łosoś w sosie jogurtowo-ogórkowym w koszyczkach makaronowych
Grillowany łosoś w...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 181
Tarta warzywna
Tarta warzywna
30 min. 4 łatwy
Głosów: 18