Przepis konkursowy

SAŁATA MIODOWO-MUSZTARDOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mix sałat z rukolą Vital Fresh, 180 g (1 opakowanie)
Pomidory, 3 szt.
Ser Ementaler, 100 g
grzanki czosnkowe, 60 g
Musztarda Develey, 4 łyżeczki
Miód Wielokwiatowy Złota Pasieka, 2 łyżeczki
Olej Wyborny, 1 łyżeczka
Woda, 1 łyżeczka
sól,
pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Adelina (Kraków)
(Głosów: 790)


Zostań mistrzem kuchni

Przepis na bardzo szybką i łatwą w przygotowaniu sałatkę, która zachwyci swym niecodziennym smakiem. Świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, przy czym trzeba pamiętać, by grzanki i sos dodać do sałatki tuż przed jedzeniem. Przygotowanie: Sałatę przełożyć do miski. Umyć pomidory, pokroić w dużą kostkę i ułożyć na sałacie. Pokroić w kostkę ser Ementaler i również ułożyć na sałacie. Przygotować sos: do niewielkiego słoiczka wlać wodę, dodać miód, musztardę, sól i pieprz do smaku, następnie słoiczek zakręcić i potrząsać chwilę do wymieszania się składników. Sałatkę posypać grzankami, polać sosem i od razu podawać. Smacznego!
Pizza leśna na rukoli pod lazurem
Pizza leśna na rukoli...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1161
Ogórkowy gulasz
Ogórkowy gulasz
30 min. 2 łatwy
Głosów: 139
Jogurtowiec z owocami
Jogurtowiec z owocami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 276
Szarlotka z nutką cynamonu pod budyniową pianką
Szarlotka z nutką...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 8
Pizza
Pizza
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 11
Sernik z dyni z pianką kokosową
Sernik z dyni z pianką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5